Organisasjon

Webinar om NRF-genetikken globalt

Kate Stai

Daglig Leder – Geno Global AS

Den irske melkebonden Noel Griffin har 220 Holstein/NRF/Jersey melkekyr og 28 NRF-kyr av ren rase.

Foto: Noel Griffin

19. april kl. 10.00 ønsker Geno Global velkommen til et internasjonalt webinar, der vi vil ha fokus på NRF-genetikkens globale innvirkning. Vi vil se på hvordan NRF-genetikken påvirker melkeindustrien i Irland, i tillegg til å belyse de aktuelle utfordringene som irske melkebønder står overfor. Webinaret ledes av Diego Galli, vår regionale leder for Europa, Midtøsten og Afrika. David Power er irsk melkeprodusent og vil dele erfaringer fra sin besetning og sin hverdag. Vi vil også få høre fra Genetics Development Manager ved LIC, et New Zealand-basert selskap som jobber med insemineringer.

Melkeproduksjon i irland

Når det gjelder å produsere melk til lavest mulig pris blir Irland regnet som et av de beste landene i hele verden. Hovedårsaken til landets ledende posisjon skyldes at kyrne i Irland i gjennomsnitt bruker 240 dager på beite hvert år, og 95 prosent av fôret består av gras. Omtrent 8,8 milliarder liter melk produseres årlig av rundt 17 000 melkeprodusenter, og det meste eksporteres (6,3 milliarder euro i eksportverdi i 2023). Beitemetoden er en avgjørende faktor for at irske bønder skal ha lønnsom produksjon.

Noel Griffin fra Co. Waterford (se bilde) begynte å krysse sin besetning av holsteinkyr med norsk rød genetikk i 2003 i et forsøk på å øke fruktbarheten.

– Vi planlegger vårkalvinger i en seksukers periode nå fra februar, sier han. – God fruktbarhet er avgjørende for vårt system.

Besetningen består i dag av 220 melkekyr, alle krysset mellom Holsteins, Norsk Rødt Fe og Jersey, i tillegg til 28 NRF-kyr av ren rase.

Dette vil du ikke gå glipp av!

Sett av tiden fra 10 til 11 den 19. april til å få god innsikt i hva effekten av vår gode NRF-genetikk betyr internasjonalt. Du kobler deg opp til møtet med QR-koden.